ПІДПРИЄМСТВА ОПК ВАРТО УМОВНО РОЗДІЛИТИ НА ТРИ ВЕЛИКІ ГРУПИ І ДО КОЖНОЇ З НИХ МАТИ ОКРЕМУ СТРАТЕГІЮ – ДАНІЛОВ

Підприємства ОПК варто умовно розділити на три великі групи і до кожної з них мати окрему стратегію, а реформування «Укроборонпрому» має усунути його монополізм у питанні формування цін на озброєння і військову техніку.

Про це 6 липня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на секретаря РНБО Олексія Данілова в інтерв’ю Українській правді.

«Є підприємства (в складі «Укроборонпрому». — Ред.), які взагалі не мають стосунку до оборонно-промислового комплексу. Їх туди записали свого часу для того, щоб мати можливість ставити керівництво і заробляти. Ці підприємства потрібно терміново віддавати, і це якраз наша концепція, у Фонд держмайна. І нехай він їх продає на аукціоні, що хоче з ними робить. Є частина підприємств, які мають залишатися на 100 відсотків у держави. Таких небагато, це стратегічні підприємства, без яких ми не можемо існувати. Є велика кількість підприємств, де ми маємо залучити іноземних партнерів з інвестиціями і технологіями, щоб ми могли спільно виробляти сучасну продукцію», — повідомив Данілов.

Він зазначив, що раз на 3-4 роки у світі з’являються нові технології в ОПК, флагманами в яких є США, Японія, Німеччина та ін., проте Україна не може скористатися ними, оскільки не співпрац.є з провідними компаніями. «І моє бачення дуже просте: максимальне залучення НАТО для спільного виробництва сучасної продукції. Я розумію, що це процес дуже складний, більше того, я усвідомлюю, що наш сусід буде робити все можливе, щоб такого партнерства не було», — вважає Данілов.

Він також зазначив, що «Укроборонпром» — це тільки частина оборонно-промислового комплексу, який є в Україні, і тому він не може бути монополістом у питаннях, пов’язаних з виробництвом озброєння і військової техніки.

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией