У ПАРАДІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВПЕРШЕ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ НОВІТНІ ЗРАЗКИ УКРАЇНСЬКОЇ ТЕХНІКИ

У параді в Києві на честь 27-річчя Незалежності України, 24 серпня, вперше візьмуть участь новітні зразки ракетної та артилерійської техніки українського виробництва.

Як передає “Новинарня“, про це розповів військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

“На військовому параді на честь Дня Незалежності України ми вперше побачимо практично всі нові зразки техніки і зброї, які досі поблизу бачили і мацали лише обрані”, – написав він у “Фейсбуці” 14 липня, розкривши інсайдерську інформацію.

За словами Згурця, планується, що по Хрещатику пройде оперативно-тактичний комплекс “Сапсан”, високоточна система залпового вогню “Вільха”, автоматизована ракетна система залпового вогню (РСЗВ) “Верба”, нова самохідна 155-мм гаубиця “Богдана” та ряд інших новинок.

“Повний перелік оприлюднювати не буду. Щоб не переходити дорогу тим, хто це затіяв у всій красі і масштабності”, – зазначив експерт.

“Звичайно, як добре інформований оптиміст, на такий широкий показ я навряд чи наважився б.
Хоча б тому, що для виведення на держвипробування і на серійне виробництво по окремих зразках ще доведеться сильно попітніти.
Але, з іншого боку, а чому, власне, і не показати? Загалом, чекайте прем’єр”, – написав він.

Поделиться публикацией