В УКРАЇНІ БУДУТЬ ВИГОТОВЛЯТИ РАКЕТИ ДЛЯ ЗРК «БУК»

Україна закупила необхідне закордонне обладнання для налагодження замкненого циклу виробництва ракет для ЗРК “Бук” та власного перспективного ЗРК середньої дальності.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на Український мілітарний портал.

Українські підприємства активно опановують ремонт старої «буківської» ракети 9М38М1. Особлива увага — двигунам і твердому ракетному паливу, якість і кондиція яких впливають на розгін, швидкість і дальність ураження цілі. Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» розробило нове сумішеве тверде ракетне паливо з поліпшеними характеристиками, випробування якого вже триває. Очікують, що завдяки новим порохам і деяким змінам у програмному забезпеченні ракети її швидкість і дальність польоту суттєво збільшаться. Якщо ракетники будуть задоволені «поведінкою» ЗКР під час випробних пусків, то одразу після їхнього закінчення розпочнеться «перезаправлення» відремонтованих ракет.

За останні кілька років вітчизняним підприємствам вдалося практично з «нуля» налагодити виробництво найбільш гостродефіцитних складників та відновити майже чверть парку вітчизняних зенітних ракетних комплексів (ЗРК) «Бук-М1».

Проведення подібних заходів дуже сильно допоможе у освоєнні перспективного виробництва нових ракет схожих за компануванням на “буківські”.

 

Поделиться публикацией