У КИТАЇ ВПЕРШЕ У СВІТІ ОСНАСТИЛИ БОЙОВИЙ УДАРНИЙ ВЕРТОЛІТ ГРАФЕНОВОЮ БРОНЕЮ

У Китаї почали освоювати нові види броні для збройних сил; так, у якості експерименту один з бойових ударних вертольотів Z-10 Військово-повітряних сил Китаю було обладнано новою графеновою бронею, повідомив 13 жовтня Global Times.

До цього моменту китайські вертольоти власної розробки, на відміну від російських, американських та натовських, не обладнувалися додатковою бронею, так як потужності їхніх двигунів було недостатньо для того, щоб переміщати додаткову вагу. Однак графен — це досить легкий і при цьому надміцний матеріал, тому графеновою бронею прикрили кабіну пілота і паливний бак.

Головною причиною таких «інновацій» є те, що ударні вертольоти типу Z-10 призначені для боротьби з переважно наземними цілями; їх польоти проходять в основному низько над землею, і тому вони залишаються особливо уразливими перед засобами протиповітряної оборони. Втім, малоймовірно, що графенова броня захистить вертоліт від прямого влучання, та зупинити кулі й осколки вона цілком в змозі.

Китайські військові аналітики стверджують, що проведені випробування показали високу міцність і надійність нової броні при низькій вартості її виготовлення; відповідно, незабаром очікується початок масового виробництва графенової броні і оснащення їй літальних апаратів.

Поделиться публикацией