У КАЗАХСТАНІ РОЗПОЧАТО СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО КОЛІСНИХ БРОНЬОВАНИХ МАШИН

У Казахстані розпочато серійне виробництво колісних броньованих машин «Барис 6×6».

Про це 21 листопада ц.р. повідомив Мілітарний.

Місцеве підприємство Kazakhstan Paramount Engineering освоїло виробництво нової броньованої колісної машини «Барис 6×6».

Айбек Борисов – голова наглядової ради компанії, на своїй сторінці у Facebook, нещодавно повідомив про початок серійного виробництва машини.

За данними компанії, «Барис 6×6» покликаний забезпечити захист від мін, саморобних вибухових пристроїв, бічних вибухів. Це казахська версія бронеавтомобіля Mbombe від південноафриканської компанії Paramount.

Плоске днище корпусу машини, зменшує силует до 2.4 метра, це забезпечує значні переваги шляхом підвищення ймовірності приховування від сил противника, поряд зі збільшенням ступеня захисту від саморобних вибухових пристроїв, кінетичних і мінних атак.

Екіпаж із трьох і десант із восьми осіб захищає броня, здатна витримати обстріл із ручного кулемета (7,62 мм x 51 НАТО) та підрив під днищем 10 кг у тротиловому еквіваленті.

«Барис» може бути сконфігурований як бронетранспортер або бойова броньована машина. Колісна формула 6х6 забезпечує броньованій колісній машині гарну прохідність бездоріжжям.

Поделиться публикацией