ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА РОЗШИРЯТЬ СВОЇ МОЖЛИВОСТІ

Десантно-штурмові війська розширять свої можливості — військово-транспортні літаки ЗС України обладнають для десантування бойової техніки з гранично малих висот — 5 метрів.

Про це 21 листопада ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

В повідомленні йдеться, що під час привітання штурмовиків з нагоди професійного свята, про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков:

Наразі вирішуються завдання із забезпечення виконання заходів переходу українських Десантно-штурмових військ на стандарти НАТО. Підвищується взаємосумісність наших воїнів з арміями держав-членів Альянсу… Зараз десантники навчаються вести бойові дії в умовах застосування противником ракетно-авіаційної зброї, високоточних засобів ураження та засобів РЕБ.

На шляху набуття військових критеріїв членства в НАТО удосконалюється забезпечення вітчизняних десантних підрозділів. Наявні парашутні системи та керовані системи точного повітряного десантування вантажів вже мають код номенклатури відповідно до стандартів НАТО. Такі ж системи стоять на озброєнні ЗС США, провідних країн Європи та Близького Сходу. Вони дозволяють здійснювати точну доставку на поле бою і в тил противника особового складу та вантажів без перетину літаками зони ураження комплексами ППО противника. Апробовано нові умови десантування вантажів парашутним способом, при цьому встановлено мінімально допустиму висоту — 50 метрів. Також ініційовано внесення змін в бортове обладнання літаків військово-транспортної авіації, що дасть можливість десантувати техніку та вантажі з гранично малих висот — 5 метрів.

Поделиться публикацией