У ЗС УКРАЇНИ ВИПРОБОВУЮТЬ СУЧАСНИЙ МОБІЛЬНИЙ ПУНКТ УПРАВЛІННЯ

У ЗС України випробовують сучасний мобільний пункт управління.

Фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводяться визначальні відомчі  випробування машини штабної з причепом штабним для визначення відповідності характеристик та можливостей зразка, заявлених виробником.

Про це на своїй сторінці в ФБ 15 жовтня повідомив Генеральний штаб ЗС України.

Основне призначення мобільного пункту управління – забезпечення цілодобової роботи та відпочинку оперативного складу пунктів управління за будь-яких погодних умов, незалежно від  пори року та часу доби, за відсутності або руйнування інфраструктури життєзабезпечення.

Структурно зразок складається з двох однотипних модулів:

машина штабна;

причіп штабний.

Зазначається, що вони можуть розміщуватися на автомобільному шасі та на ґрунті.

Сучасна транспортна база, на яку передбачено встановлення модулів, дозволяє здійснювати переміщення як дорогами з різноманітним покриттям, так і бездоріжжям, що забезпечує високу прохідність та маневреність рухомих пунктів управління.

Машина розрахована на 8 робочих місць оперативного складу пункту управління, обладнаних лінією локальної обчислювальної мережі з  можливістю підключення ліній телефонного зв’язку різних типів.  А причіп штабний обладнано місцями відпочинку на 8 осіб та елементами санітарно-побутової системи.

Обидва модулі укомплектовані підсистемами електроживлення, обігріву, освітлення, кондиціонування та вентиляції, а також фільтровентиляційними агрегатами для забезпечення захисту особового складу від негативного впливу навколишнього середовища.

Рішення щодо можливості допуску дослідного зразка до експлуатації у Збройних Силах України буде прийматися за результатами проведення випробувань.

Поделиться публикацией