«ДЛЯ СТВОРЕННЯ КОРАБЕЛЬНОГО ВАРІАНТА КОМПЛЕКСУ «НЕПТУН» ПОТРІБНО ЩОНАЙМЕНШЕ ПІВТОРА РОКУ» — ОЛЕГ КОРОСТЕЛЬОВ

«На мій погляд, тут треба говорити не про створення нової модифікації ракети. Тому що ракета, швидше за все, не зазнає істотних змін, вона просто буде вистрілюватися з іншої платформи. Тут, скоріше, слід вести мову про створення комплексу, який буде розміщуватися на кораблі».

Про це повідомив генеральний конструктор – генеральний директор Державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», Олег Коростельов, відповідаючи на запитання аrmyinform.com.ua щодо того, скільки займе часу програма зі створення корабельної модифікації ракети «Нептун».

«От саме він і потребує значного доопрацювання. Тому що ми запускаємо ракету не з землі, де можна прив’язатися до місцевості за допомогою спеціальних систем, а запускаємо з корабля, де потрібен той самий меридіан, транслювати від точних його позицій в даний момент часу до системи, яка забезпечить впровадження та передачу даних на саму ракету. За моїми попередніми підрахунками, виконання цієї роботи разом із проведенням випробувань може зайняти не менше ніж півтора року». – Зазначив О. Коростельов.

Джерела ІА «ОПК» в Міноборони повідомляють, що керівництво відомства не готове нині виділяти ресурси для створення корабельної версії «Нептуна».

Поделиться публикацией