У ЗБРОЇ АРМІЇ РФ ВИЯВЛЕНО КОМПЛЕКТУЮЧІ З США ТА ЄВРОПИ

У російській зброї знайшли деталі зі Сполучених Штатів та Європи.

Про це 3 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на The New York Times.

Минулого місяця до України приїжджали американські фахівці, які розбирали російське озброєння, яке окупанти використовували під час агресії проти України.

За даними видання, під час тижневого візиту в Україну минулого місяця іноземні спеціалісти розібрали передове модернізоване російське озброєння, такі як невеликі лазерні далекоміри та системи для наведення крилатих ракет.

Фахівці, які були запрошені українською Службою безпеки для незалежного аналізу російської техніки, виявили, що майже вся вона містила деталі від компаній із США та Європейського Союзу: мікросхеми, друковані плати, двигуни, антени та інші деталі.

«Передові російські системи озброєння та комунікацій побудовані на основі західних чипів», – сказав Демієн Сплітерс однин із фахівців неурядової організації Conflict Armament Research, яка ідентифікує та відстежує зброю й боєприпаси.

За словами дослідника, російські оборонні компанії десятиліттями мали доступ до безперервного постачання західних технологій.

Проте за словами американських і європейських офіційних осіб, після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну наприкінці лютого, Сполучені Штати та десятки інших країн заборонили експорт до РФ передових технологій.

Таким чином припиняючи можливості Росії виробляти зброю, щоб поповнити свої запаси замість тієї, що була використана у бойових діях проти України.

Поделиться публикацией