У ВІЙСЬКОВОМУ ПАРАДІ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ ВІЗЬМЕ УЧАСТЬ БРОНЬОВАНА РЕМОНТНО-ЕВАКУАЦІЙНА МАШИНА БРЕМ-4РМ

Уперше у військовому параді до Дня Незалежності України візьме участь броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ, вироблена Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені О.О. Морозова (ХКБМ).

Про це 18 серпня ц.р. повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

Відзначається, що БРЕМ-4РМ виконана на базі БТР-4 та оснащена баштовим краном вантажопідйомністю 3,0 т, зварювальним обладнанням, лебідкою з тяговим зусиллям 9 т.

За допомогою цієї машини підрозділи ЗСУ здатні вести технічну розвідку на полі бою вдень і вночі, за різних погодних і кліматичних умов; ремонтувати пошкоджену бронетехніку та витягати її у разі застрягання тощо.

Також у параді візьме участь бронетранспортер БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених, та БТР-4Е – плаваюча бойова машина, яка є суто українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння.

Нині БТР-4Е планово надходить до підрозділів Збройних сил України та Нацгвардії, поступово замінюючи бронетранспортери, що залишились у спадок від Радянського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, також участь в параді візьмуть бронетранспортери БТР-3ДА, які призначені для транспортування механізованих піхотних частин та забезпечення вогневої підтримки в бойових діях.

Поделиться публикацией