КОМПАНІЯ «УКРСПЕЦЕКСПОРТ» УКЛАЛА КОНТРАКТ З ТУРЕЦЬКОЮ THK TEKNIK A.Ş. НА СТВОРЕННЯ БАЗИ РЕМОНТУ ВЕРТОЛЬОТІВ МІ-17 В ТУРЕЧЧИНІ

Державна компанія «Укрспецекспорт», яка входить до складу Укроборонпрому, уклала рамковий контракт з турецькою THK Teknik A.Ş. на створення бази ремонту вертольотів Мі-17 у Турецькій Республіці. Це відбулося під час міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF – 2021.

Таку інформацію 18 серпня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Повідомляється, що контрактом передбачено проведення ремонтів техніки турецьких клієнтів і виконання замовлень для третіх країн.

ДК «Укрспецекспорт» і THK Teknik A.Ş мають досвід партнерства з 2018 року, коли вони виграли тендер на ремонт 18 багатоцільових вертольотів Мі-17 Головного командування жандармерії Туреччини.

«Співпраця України та Туреччини у військово-технічній сфері за останній час вийшла на новий якісний рівень і є одним з основних елементів стратегічного партнерства наших країн», – зазначив генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря.

THK Teknik A.Ş. посідає провідне місце в системі технічного обслуговування цивільної та військової авіації Турецької Республіки. Компанія під різними назвами працює з 1925 року та надає широкий спектр послуг: від обслуговування літаків з максимальною злітною масою понад 5700 кг до ремонту планерів і гелікоптерів.

THK Teknik A.Ş. має чотири ангари, низку лінійних станцій та майстерень, кількість яких постійно зростає. Виробничі потужності сертифіковані дозволами SHY-145 та SHY-147  Генерального директорату цивільної авіації Туреччини.

Поделиться публикацией