У ВАРШАВІ БУЛО ПОРУШЕНО ТЕМУ РОЗШИРЕННЯ ПРИСУТНОСТІ АМЕРИКАНСЬКИХ ВІЙСЬК В ПОЛЬЩІ

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що в ході переговорів з віце-президентом США Майком пенсії 2 вересня у Варшаві було порушено тему розширення присутності американських військ в Польщі.

Про це 4 вересня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Анджей Дуда уточнив: «Я розраховую на те, що ще в цьому році нам вдасться підписати остаточні домовленості, що стосуються розширення американської присутності, що ми приймемо остаточне рішення щодо місця розташування американських військ».

Після закінчення переговорів з Анджеєм Дудою Майк Пенс покинув Польщу. Наприкінці візиту він зазначив, що Польща і Сполучені Штати Америки завжди будуть разом, тому що «є не тільки союзниками, але і сім’єю».

Відповідно до угоди, підписаної в червні президентами Польщі та США в Білому домі, Сполучені Штати Америки відправлять до Польщі додатково тисячу військовослужбовців.

Кілька днів тому міністр нацоборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що американські солдати в Польщі розміщені в шести місцях, а переговори ведуться щодо розташування у сьомому.

Остаточні угоди повинні бути підписані президентами Польщі та США під час заявленого візиту Дональда Трампа в Польщу. Обидві сторони сподіваються, що це станеться ще в цьому році.

Нові рішення покликані зміцнити безпеку всього регіону через загрозу з боку Росії.

В даний час в Польщі налічується близько 4,5 тисяч американських солдатів.

Під час візиту Майка Пенса до Варшави він також заявив, що Польща близька до запровадження безвізового режиму в’їзду для своїх громадян в США.

Поделиться публикацией