У БУРЯТІЇ ДРУЖИНИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ПРОСЯТЬ ПОВЕРНУТИ ЧОЛОВІКІВ ДОДОМУ

У Бурятії дружини військовослужбовців записали звернення до глави республіки Олексія Циденова з проханням повернути чоловіків додому.

Про це 29 червня ц.р. повідомило «Радіо свобода».

За словами однієї з учасниць акції, їхні чоловіки у січні вирушили на «навчання» і зараз перебувають в Україні.

«З 24 лютого вони беруть участь у спецоперації. Виснажені морально, фізично. У всіх контузії легкого та середнього ступеня тяжкості», — безбоязно кажуть дружини військових на камеру. За їхніми словами, військові 4 місяці перебувають у військово-польових умовах, багато хто хворіє на застуду.

«Телебачення не надає розголосу цьому беззаконню! Всі боятися, дана команда мовчати! Нехай буде на вашій совісті смерть кожного військового в цій несправедливій війні! Ми вимагаємо повернути наших синів і чоловіків на батьківщину», — пише Віра Партілхаєва у своїх соцмережах, звертаючись до глави Бурятії Олексію Циденову.

За її словами, у зверненні брали участь дружини військових із п’ятої танкової Тацинської бригади. Як стверджується, відомо щонайменше про 30 загиблих військових із цієї бригади. Загалом, за даними «Сибір.Реалії», до середини червня підтверджено дані про 184 загиблих із Бурятії. Республіка посідає друге місце серед регіонів Росії за кількістю загиблих. Офіційно Міноборони ці дані не коментує. Також поки що немає реакції влади на звернення дружин.

За даними перехоплень інформації окупантів, їхні втрати наближаються до 40 тисяч.

 

Поделиться публикацией