СИЛИ ОБОРОНИ УКРАЇНИ МОЖУТЬ ВІДСТУПИТИ ВІД ЛИСИЧАНСЬКА — ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ

Російські війська продовжують наступ у напрямку автодороги Т1302 одразу на кількох ділянках, аби завершити оточення Сили оборони в районі Лисичанська. Імовірно, ЗСУ готуються до відступу з міста та Луганської області, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Про це 29 червня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що російські війська намагалися закріпитися в південній частині Лисичанського НПЗ і просувалися на захід від Вовчоярівки, проте досягнути поставленої мети їм поки що не вдалося. Проте «посол» окупаційної адміністрації РФ в так званій «ЛНР» Родіон Мірошник заявив, що силам агресора вдалося просунутися на третину шляху до Лисичанська з півдня і наразі йдуть бої біля футбольного стадіону «Шахтар», тоді як інші російські підрозділи переходять річку Сіверський Донецьк у районі Кремінної. Також російський Су-25 завдав авіаудар по українським позиціям у Білій Горі, на південний схід від Лисичанська.

За словами, того ж таки Мірошника, 28 червня ЗСУ розпочали широкомасштабний відхід з Лисичанська у бік Сіверська, Краматорська та Слов’янська. На думку, аналітиків ISW, українська тактика вимотування противника може тривати доти, доки російська атака не досягне кульмінації або українські сили не займуть більш захищені позиції вздовж більш прямої лінії, засіяної укріпленими містами та селищами.

Поделиться публикацией