УСІ 14 ПРОТИПОВІТРЯНИХ КОМПЛЕКСІВ VAMPIRE ПОСТАВЛЯТЬ УКРАЇНІ У ГРУДНІ

Командування військово-морських авіаційних систем США повідомило про завершення постачання усіх 14 протиповітряних систем Vampire вже у грудні, тобто до кінця року. ЗУ Vampire буде встановлюватися на армійський HMMWV.

Крім того, було підтверджено, що перші чотири Vampire були поставлені лише через шість місяців після замовлення. Американська L3Harris Technologies офіційно оголосила про укладання контракту на 14 систем на початку січня 2023 року, але у ЗСУ перші системи виконуюють місію з літа. Цікаво також, що , а ракети APKWS до означених систем пройшли модернізацію.

При цьому повідомлено, що до ракет APKWS додадуть неконтактний підривач, що дозволить уражати дрони без прямого влучання у ціль. Vampire використовує для виявлення цілей оптико-локаційну станцію з тепловізором та оптичним каналом WESCAM MX-10 RSTA. Вона також відповідає за підсвічування цілі лазером. Ракета APKWS є високоточною версією 70-мм некерованого реактивного боєприпасу Hydra, нині наводиться шляхом встановлення лазерної плями на цілі.

«Перші повідомлення вказують на те, що система озброєння безпосередньо впливає на поточні українські військові дії», — зазначив керівник Управління інтеграції місій та спеціальних програм PMA-242 Командування військово-морських авіаційних систем США капітан Алекс Дутко.

Поделиться публикацией