УРЯД УКРАЇНИ ВИДІЛИВ РЕКОРДНУ СУМУ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ЕШЕЛОНОВАНОЇ ОБОРОНИ

Уряд виділив 17,5 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд — рекордна сума. Про це йдеться у повідомленні урядового веб-порталу.

«Мова йде про 17,5 млрд грн, які будуть направлені на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових загороджень. Кошти виділяємо профільним відомствам та обласними державним адміністраціям», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У грудні 2023 року “Мілітарний” повідомляв, що командувач об’єднаних сил Сергій Наєв показав процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з Росією. За словами генерала-лейтенанта, розбудовою оборонних рубежів займаються приватні компанії під керівництвом військових інженерів. Роботи над їх спорудженням виконуються у цілодобовому режимі. Під час цих робіт застосовують усі засоби механізації, інженерну техніку, устаткування, приладдя та ручний інструмент. Рубежі оборони представлені чисельними лініями окопів укріплених габіонами з піском. Вони зв’язують між собою у єдину мережу бліндажі та довготривалі вогневі точи. Споруди збираються до фінального вигляду із готових залізобетонних конструкцій вже на позиціях. Споруди обладнуються протикумулятивними решітками. Для ускладнення просування ворожої бронетехніки встановлюється декілька рядів бетонних загороджень у вигляді пірамід.

 

Поделиться публикацией