УРЯД США ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ ВІСІМ СИСТЕМ ПРОТИПОВІТРЯНОЇ ОБОРОНИ NASAMS

Уряд США передасть Україні вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них прибудуть в Україну вже найближчим часом.

Про це 1 листопада ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву високопоставленого чиновника Пентагону в розмові з журналістами.

“Сполучені Штати вже надали (Україні — ред.) 1 400 «Stingers», які є засобами протиповітряної оборони малої дальності, і наші союзники та партнери також надали значну кількість систем протиповітряної оборони малої дальності. США також зобов’язалися передати вісім NASAMS і відповідних боєприпасів, і два з них будуть в Україні найближчим часом, а ще шість буде надано пізніше. Ми також взяли на себе зобов’язання створити набір протидії безпілотним системам, включаючи систему VAMPIRE та інші радарні системи, оскільки ми знаємо, що загроза безпілотних літальних апаратів також є серйозною загрозою прямо зараз”, — сказав він.

Чиновник додав, що США також допомогли з передачею Україні словацької системи ППО С-300 на початку війни.

“Це було надзвичайно важливо для захисту української інфраструктури на той момент”, — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх заявила, що українські військові фахівці вже проходять навчання за програмою підготовки для роботи на системах протиповітряної оборони NASAMS, яка завершиться найближчим часом, після чого системи будуть передані Україні.

 

Поделиться публикацией