УРЯД НІМЕЧЧИНИ ДОРУЧИВ КОМПАНІЇ RHEINMETALL ПОСТАВИТИ В УКРАЇНУ ЩЕ 40 БМП MARDER

Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну ще 40 бойових машин піхоти Marder.

Про це 11 вересня ц.р. повідомив Укрінформ.

Замовлення було розміщено в серпні 2023 року, його вартість становить двозначну суму мільйонів євро, йдеться у пресрелізі без уточнення цифри.

Rheinmetall продовжує роботу над ремонтом наявних БМП на повній швидкості, щоб цю нову партію Marder можна було доставити в Україну ще до кінця 2023 року.

Завдяки цьому замовленню загальна кількість машин Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, збільшиться до 80.

Перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення федерального уряду компанія випустила 21 березня 2023 року. Окрім того, 20 додаткових бронетранспортерів від Rheinmetall були введені в експлуатацію в червні 2023 року.

Надані бронетранспортери — це капітально відремонтовані Marder 1A3, які компанія Rheinmetall раніше забрала зі складів Бундесверу.

Ще навесні 2022 року компанія Rheinmetall за власний кошт розпочала ремонт бронетранспортерів для України.

Робота над бойовою машиною піхоти Marder триває на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Касселі. За місяць можна привести до робочого стану до десяти машин.

Бойова машина піхоти Marder була розроблена для Бундесверу і досі використовується німецькою армією. Вона є однією з найбільш перевірених систем озброєння такого роду у світі. За час експлуатації машина неодноразово модернізувалась, підвищувалися її бойові якості.

Поделиться публикацией