РОСІЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ПОКАЗАЛИ ОСТАННЮ ВЕРСІЮ МОДЕРНІЗАЦІЇ ТАНКУ Т-80БВМ

Російські військові показали останню версію модернізації танку Т-80БВМ зразка 2023 року. Відео з кадрами нової машини було оприлюднено російськими пропагандистськими медіа.

Про це 11 вересня ц.р. повідомив Мілітарний.

Оновлена машина вперше була показана публічно кілька тижнів тому на російському оборонному форумі “Армия-2023”. Проте лише зараз автори модернізації представили її в деталях.

Головним напрямком модернізації виявилось посилення захисту бойової машини від різних типів загроз. Оновлення вносились, як кажуть самі представники із “Омсктрансмаш”, за досвідом війни проти України.

Танк отримав вже серійно виготовлену надбудову, також відому в народі як “мангал”, що має захистити танк від ударів у дах башти протитанкових керованих ракет та дронів.

Конструкція, навідміну від перших саморобних версій, еволюціонувала шляхом нанесення на неї елементів динамічного захисту. За словами конструкторів, це рішення має захистити навіть від таких потужних засобів як ПТРК FGM-148 Javelin. Проте останнє звучить сумнівно, адже ракети цього комплексу оснащені тандемною бойовою частиною, що нівелює такий захист.

Крім того, у надбудові з’явились вирізи з відкидними решітчатими екранами над люками командира та навідника. Очевидно, ця конструкція дійсно була створена за досвідом війни у якій сумнозвісну славу отримали більш прості надбудови, що не давали змогу екіпажу покинути палаючу машину.

Поделиться публикацией