УКРОБОРОНПРОМ І КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ ЗАПОЧАТКУВАЛИ ШКОЛУ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ІНЖЕНЕРІВ-КОНСТРУКТОРІВ

20 квітня, відбувся запуск Школи професійного розвитку інженерів-конструкторів – спільного проєкту Державного концерну «Укроборонпром» і Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Про це 20 квітня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром»

Реалізація навчальної програми в рамках виконання доручення Президента України Володимира Зеленського є частиною договору про співробітництво між Концерном та КПІ, укладеного в лютому цього року.

«Сьогодні оборонно-промислова галузь має відчутний брак кадрів. Середній вік конструкторів на наших підприємствах становить близько 60 років. Це означає, що зараз саме час виховувати нове покоління українських інженерів-конструкторів», – заявив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Він також наголосив, що Концерн активно працює над перезавантаженням змісту своєї роботи, спрямуванням її до науково-технічного розвитку, приділяючи увагу інноваціям, новітнім оборонним технологіям, а також освіті.

У свою чергу, ректор КПІ імені Сікорського Михайло Згуровський зауважив, що певні знання багатьох талановитих українських конструкторів потребують оновлення, особливо в частині інструментів і їх роботи в сучасних умовах.

«Саме тому КПІ спільно з Укроборонпромом і Міністерством освіти і науки України на постійній основі працюватиме в цьому напрямі, розуміючи, наскільки це важливо для держави», – додав він.

Навчальний курс Школи буде побудовано на трьох основних модулях: системна інженерія, сучасні інформаційні технології у проєктуванні та виробництві наукоємної продукції, а також інноваційний розвиток підприємства й управління інноваційними проєктами і програмами.

Нагадаємо, що окрім запуску Школи професійного розвитку інженерів-конструкторів співробітництво між Укроборонпромом та КПІ передбачає створення програми підготовки інженерів-конструкторів імені Олега Антонова.

Поделиться публикацией