ОДЕСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ЗАВОД ОТРИМАВ ДОЗВІЛ НА ЕКСПОРТ СВОЄЇ ВІЙСЬКОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

Кабінет Міністрів України додав до переліку компаній, які можуть самостійно експортувати власні товари (в т.ч. послуги) військового призначення, підприємство – учасника Укроборонпрому – Одеський авіаційний завод.

Про це 21 квітня ц.р. повідомили в прес-центрі ДК «Укроборонпром».

Відповідні зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 1999 року № 1228 «Про надання суб’єктам господарювання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю» було ухвалено на засіданні Уряду сьогодні, 21 квітня.

ДП «Одеський авіаційний завод» також отримало дозвіл на імпорт товарів (у т.ч. послуг) військового призначення для потреб власного виробництва. Повноваження на експортно-імпортні операції діє до 1 липня 2025 року з автоматичним продовженням ще на 5 років за відсутності застережень у Державної служби експортного контролю.

Раніше Одеський авіаційний завод здійснював зовнішньоекономічну діяльність через спецекспортерів. Нині підприємство має змогу вести маркетингову роботу самостійно, завойовуючи нові ринки збуту для своєї продукції.

Станом на сьогодні експорт та імпорт товарів військового призначення мають право здійснювати 22 підприємства Укроборонпрому.

Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» – одне з найстаріших авіаційних підприємств України та Європи, створене у 1911 році. Спеціалізується на ремонті літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27, Л-39; модернізації літаків МіГ-21 і Л-39; ремонті агрегатів літаків МіГ-29, Ан-12, Ан-24, Ан-26 і Як-40; ремонті авіаційних двигунів різних марок та їхніх агрегатів; сервісному обслуговуванні; виготовленні запасних частин і навчанні персоналу.

Поделиться публикацией