«УКРОБОРОНПРОМ» СТРІМКО ПЕРЕХОДИТЬ НА СТАНДАРТИ НАТО

Спільна робоча група Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва сьогодні, 23 травня, провела 26-те засідання, яке пройшло в Національному університеті «Одеська морська академія». Така інформація повідомляється на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 23 травня ц.р.

 

Під час заходу було обговорено низку питань, зокрема щодо політики оборонно-технічного співробітництва, а також реформування оборонно-промислового комплексу України.

 

«Спільна робота «Укроборонпрому» з  НАТО є одним з ключових завдань забезпечення обороноздатності України. Це глобальна задача, яка складається з окремих етапів, виконання яких дозволяє Україні в потрібний момент вже бути технічно готовою до вступу до Альянсу, щоб нам залишалося тільки юридично все оформити. Сьогодні до Дорожньої карти Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва були внесені зміни, які значно розширюють нашу спільну роботу. Вони направлені, в тому числі, на реформування Концерну, реалізації ключових програм, зокрема тих, які проходять у рамках Промислово-дорадчої групи НАТО (NIAG)», – повідомив Генеральний директор Концерну Павло Букін.

 

Нагадаємо, що зараз підприємства-учасники «Укроборонпрому» активно переводять виробничі потужності на натівські стандарти. Така співпраця є однією з головних умов розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

 

На сьогодні велика кількість підприємств «Укроборонпрому» також наполегливо працює у напрямку сертифікації підприємств за стандартом AQAP (Allied Quality Assurance Publications) 2000 серії. Розвивається і пряма участь підприємств «Укроборонпрому» у програмах НАТО, починаючи від досліджень у рамках NIAG та приєднання до бази постачальників NSPA, до отримання сертифікатів НАТО з модернізації бойових літаків та гелікоптерів.

 

Поделиться публикацией