«УКРОБОРОНПРОМ» ПРЕДСТАВИВ НА ВИСТАВЦІ «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА-2018» НОВИЙ КОМПЛЕКС ОХОРОНИ ПЕРИМЕТРУ

Державний концерн «Укроборонпром» на XV міжнародній виставці «Зброя та безпека-2018», яка проводиться в Києві, представив одну з своїх нових розробок — мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметру «Харза», повідомила прес-служба держконцерну.

 

«Харза» створена для забезпечення охорони стратегічних об’єктів, наприклад таких, як арсенали і склади. Розроблявся комплекс на державному підприємстві «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес». Фахівці «Прогресу» зазначили, що «Харза» дозволяє здійснювати повноцінне спостереження за периметром на вузлах зв’язку, складах і сховищах озброєння, військової техніки, а також на електростанціях.

 

Також фахівці відзначили, що даний комплекс створювався спеціально для забезпечення надійного захисту проти ворожих безпілотних літальних апаратів і диверсійних груп; «Харза» може у будь-який час доби і при будь-якій погоді вести спостереження і запис у інфрачервоному режимі.

 

«Зокрема, РЛС комплексу здатна «побачити» маленький безпілотник (з ЕПР 0,01 м2) на відстані 7 км, людину — до 18 км, а великі об’єкти, такі як автомобіль чи літак — у 30 км. При цьому «Харза» здатна одночасно стежити в режимі онлайн за 200 цілями», – заяявили представники підприємства.

 

Наголошується, що «Харза» компактна, а для приведення її у дію досить семи хвилин. Пристрій розташовується на одновісному автомобільному причепі, що дозволяє оперативно і непомітно його переміщати.

 

Раніше ряд українських підприємств оборонної промисловості презентував новітні зразки своєї продукції на військовій виставці «Зброя та безпека-2018», яка проводилася у Києві. Серед представлених зразків — самохідна платформа, безшумний міномет та інші.

Поделиться публикацией