«УКРОБОРОНПРОМ» НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ EDEX-2018: МОДЕРНІЗАЦІЯ БРОНЕТЕХНІКИ ТА РОЗШИРЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

ДК «Укроборонпром» на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості «EDEX-2018», яка вперше проводиться в Арабській Республіці Єгипет в Каїрі, демонструє передові розробки та можливості українського оборонно-промислового комплексу.

Таку інформацію повідомили на офіційному сайті держконцерну 4 грудня ц.р.

На EDEX-2018, яка триває з 3 по 5 грудня 2018 року, українська сторона зосередила свою увагу на можливостях глибокої модернізації танків Т-62 та Т-72 шляхом заміни застарілих радянських двигунів на сучасні українські 6ТД-2. Враховуючи те, що вітчизняний двигун вдвічі потужніший за радянські, ремоторизовані танки отримають значно більшу прохідність та маневреність. Окрім того, двигуни 6ТД, які розроблені у «Харківському КБ двигунобудування» та виробляються на «Заводі ім. Малишева», вже неодноразово у реальній експлуатації довели свою ефективність навіть за екстремальних температур та погодних умов.

Також міжнародним партнерам запропоновано оснащення бойових машин додатковим передовим обладнанням українського виробництва, зокрема системами активного та динамічного захисту. На виставці демонструються і можливості БТР-3, який виготовляється «Київським бронетанковим заводом» та БТР-4 від «Харківського конструкторського бюро ім. Морозова».

Враховуючи те, що EDEX-2018 став потужним міжнародним майданчиком, зусилля ДК «Укроборонпрому» також спрямовані на залучення західних партнерів до виробництва українського озброєння.  У рамках виставки відбуваються переговори щодо постачання в Україну західних комплектуючих для оптичних систем спостереження та наведення, систем прицілювання, тепловізійного обладнання, а також інших високотехнологічних компонентів.

Міжнародна виставка оборонної та військової промисловості «EDEX-2018» проходить у Міжнародному виставковому центрі в Каїрі під патронатом президента Абдель Фаттаха ель-Сісі. Виставка оранізована міністерством оборони та військової промисловості спільно з британською компанією Clarion Events.

Поделиться публикацией