ЄГИПЕТ ПРЕДСТАВИВ БТР «ФАХД» З УКРАЇНСЬКИМ БОЙОВИМ МОДУЛЕМ

На виставці EDEX 2018 у Єгипті представлено бронетранспортер Фахд з встановленим на нього бойовим модулем БМ-3М “Штурм-М”.

Повідомляє Національний промисловий портал.

Єгипетські інженери встановили на свій БТР Фахд український бойовий модуль БМ-3М “Штурм-М”, що оснащений 30-мм гарматою, кулеметом КТ-7,62, автоматичним гранатометом 30-мм та двома пострілами ПТРК “Бар’єр”.

«Фахд» – бронетранспортер, спроектований західнонімецькою фірмою «Тіссен-Хершель» на замовлення міністерства оборони Єгипту. Спочатку машина називалася TH-390.

БТР Фахд
Фото: armor.kiev.ua

Серійне виробництво на заводі фірми «Кадер» в місті Геліополі почалося в 1985 році. Перші бронеавтомобілі надійшли до підрозділів єгипетської армії в 1986, де прийшли на зміну морально застарілим БТР «Валід». Станом на зараз, дані бронетранспортери виготовлені у кількості понад 2000 одиниць. Бронетранспортери активно експортувалися до африканських та арабських країн. Окрім Єгипту, дані БТР стоять на озброєнні армії Алжиру, Бахрейну, Кувейту та ДР Конго.

Оскільки БТР виробляється з 1985 року, існує потреба в його модернізації з встановленням сучасного озброєння. Саме тому єгипетські зброярі звернули увагу на український бойовий модуль «Штурм-М», що є універсальним та може встановлюватись на різні моделі бронетехніки.

МТ-ЛБ_з_бойовим_модулем_Штурм
БМ 3М “Штурм”

Нагадаємо, БМ-3М «Штурм» — український одномісний бойовий модуль зі стабілізацією блоку озброєння у двох площинах. Озброєння модуля забезпечує ураження броньованої техніки, живої сили та вертольотів противника. Бойовий модуль «Штурм» розроблений конструкторським бюро ім. О. О. Морозова під керівництвом М. Д. Борисюка є одним з найкомпактніших і разом з тим найпотужніших з існуючих модулів даного класу.

Поделиться публикацией