УКРАЇНСЬКІ ПІЛОТИ ПОКАЗАЛИ ПОЗИТИВНІ МОЖЛИВОСТІ ОПАНУВАННЯ АМЕРИКАНСЬКИХ F-16 — The Times

Два пілоти ПС ЗСУ, які з початку березня 2023 року проходили тестування в США щодо оцінки можливостей опанування українськими пілотами F-16 та продемонстрували там «дуже хороші результати».

Як повідомило видання The Times, про це заначив начальник авіації Повітряних Сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов. Він розповів, що пілоти, яких тестували в США, вже повернулися в Україну і вони продемонстрували позитивні результати.

«Вони провели там три тижні і тренувалися на симуляторі F-16, як двом пілотам літати разом, використовуючи зброю. Результати виявилися дуже хорошими: українські пілоти можуть навчитися літати і керувати системами озброєння на F-16 менш як за пів року», – розповів Голубцов.

Він також уточнив, що насправді деякі пілоти можуть опанувати західні винищувачі ще швидше: «Навички пілотів оцінювалися надзвичайно високо, а ці хлопці були середніми пілотами».

Як відомо, Польща та Словаччина передають Україні свої МіГ-29, а чотири Су-25 нам передала Північна Македонія, однак Україні потрібні сучасніші літаки

Поделиться публикацией