НАРАЗІ НЕ ВИЯВЛЕНО УДАРНИХ ФОРМУВАНЬ НА ТЕРИТОРІЇ БІЛОРУСІ

Ударних формувань на території білорусі наразі не виявлено, росія використовує інфраструктуру республіки як місце підготовки і відновлення свого особового складу.

Про це 20 березня ц.р. повідомив  командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю РБК-Україна.

«Питання можливого повторного наступу росії з боку білорусі детально вивчаються. І всі можливі варіанти подальшого перебігу подій аналізуються та прогнозуються постійно. Станом на сьогодні можна констатувати, що ударних ворожих формувань з боку білорусі не виявлено. Наразі військову інфраструктуру рб – полігони, польові навчальні центри тощо – росія використовує виключно як місця підготовки, злагодження та відновлення особового складу», — зазначив Наєв.

За його інформацією, сформовані на території білорусі російські підрозділи відправляють ешелонами на Схід і Південь України.

Щодо білоруських підрозділів, які дислоковані вздовж українського кордону, то вони, за словами командувача ОС, ударного потенціалу не мають і можуть здійснювати лише оборонні операції на власному кордоні.

«Зараз бойові спроможності білоруських збройних сил оцінюються як низькі. Але наша розвідка продовжує роботу для того, щоби своєчасно виявити зміни в обстановці», — сказав він.

Командувач Об’єднаних сил нагадав, що у жовтні минулого року військово-політичне керівництво рф прийняло рішення про розгортання на території білорусі регіонального угруповання військ «союзної держави». Офіційно росія заявила про розміщення 9 тисяч військовослужбовців.

Зараз, за словами Наєва, наземний російський компонент налічує понад 4 тисячі осіб – це переважно мобілізовані громадяни рф, які проходять тримісячний курс підготовки у складі підрозділів територіальних військ росії під керівництвом білоруських інструкторів. Надалі вони переміщуються назад до росії для ведення бойових дій на території України.

 

Поделиться публикацией