УКРАЇНСЬКИЙ АН-124 ДОСТАВИВ ГЕЛІКОПТЕРИ BOEING AH-64E APACHE ДЛЯ ВПС ІНДІЇ (ФОТО)

Перша партія американських багатоцільових бойових гелікоптерів AH-64E Apache для військово-повітряних сил Індії прибули з США.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Defence Blog.

Як стало відомо, перші 4 гелікоптери з 22 замовлених Індією Boeing AH-64E Apache Guardian були перевезені на борту українського транспортного літака Ан-124 (авіакомпанії «Авіалінії Антонова» — прим. ДЕ) і прибули на авіабазу Хіндон в Газіабаді 27 липня.

Наразі бойові машини проходять підготовчі процедури перед їх передачею індійським військовим.

 

190731 Apach 1

 

«Гелікоптери будуть передані нам після належної збірки в більш пізній термін, після чого вони будуть введені до складу ВПС», — заявив представник Військово-повітряних сил Індії (IAF).

Додаткові чотири «Апача» прибудуть наступного тижня.

Планується, що вісім нових гелікоптерів будуть доставлені на військово-повітряну базу Патханкот у Пенджабі для їх офіційної передачі IAF приблизно у вересні цього року.

Нагадаємо, що угоду на придбання 22 AH-64E Apache для ВПС Індії на суму 139,5 млрд рупій (понад 2,1 млрд доларів) була укладена 28 вересня 2015 року.

 

190731 Apach 3

 

Варто додати, що подібні перевезення транспортними літаками Ан-124 «Авіаліній Антонова» військової техніки досить часте явище.

 

Новина по темі: «АВІАЛІНІЇ АНТОНОВА» СТАЛИ ОФІЦІЙНИМ ПЕРЕВІЗНИКОМ НАТО ТА США ЗАМІСТЬ РОСІЙСЬКОЇ КОМПАНІЇ «ВОЛГА-ДНІПРО»

 

Так, 28 липня ц.р. на авіабазу ВПС Індонезії «Султан Хасануддін», після завершення технічного обслуговування, ремонту та модернізації на ВАТ «558 АРЗ» (Барановичі, Республіка Білорусь) були доставлені два винищувачі Су-30МК (бортові номери TS-3001 і TS-3002) ВПС цієї країни. Бойові літаки також перевозилися українськими «Русланами».

 

190731 Apach 2

Поделиться публикацией