БІЛОРУСЬ МАЄ НАМІР ВИЙТИ НА АФГАНСЬКИЙ РИНОК ЗБРОЇ ЧЕРЕЗ УЗБЕКИСТАН

Узбекистан розглядається білоруською оборонкою як перспективний ринок. При цьому мова йде не тільки про задоволення потреб узбецьких силовиків, а й про проникнення на оборонні ринки країн регіону.

Про це 30 липня повідомив belarusinfocus.info.

Зокрема, згідно з повідомленням, 26 липня 2019 року в Мінську та Бресті пройшло 2-е засідання Спільної білорусько-узбецької комісії з військово-технічного співробітництва, в роботі якої взяли представники зацікавлених міністерств, відомств і підприємств Білорусі та Узбекистану. Сторони обговорили взаємодію у військово-технічній сфері, хід реалізації раніше прийнятих рішень, пріоритетні напрямки подальшого двостороннього співробітництва.

Видання звернуло увагу на тривалість заходу (6 днів), що пов’язало із бажанням детально ознайомити узбецьку сторону з можливостями конкретних підприємств ВПК Білорусі. Те, що засідання проводилося в двох містах, один з яких — прикордонний і не має значущих виробництв ВПК Брест, може бути продиктовано інтересом узбецької сторони до білоруським розробкам технічної охорони кордону та безпілотних літальних апаратів, а також результатами їх практичного застосування.

Той факт, що національні частини двосторонньої комісії очолюють голови Держкомвоєнпрому Білорусі та Держкомітету з питань оборонної промисловості Узбекистану підкреслює важливість перспектив і потенціалу військово-технічного співробітництва для двох країн. Нагадаємо, що Держкомітет з питань оборонної промисловості Узбекистану був створений трохи більше року тому. З урахуванням того, що білорусько-узбецькі засідання комісії з військово-технічного співробітництва як правило, щорічні, Держкомітет фактично з моменту свого створення на рівні керівництва відомства демонструє зацікавленість у співпраці з білоруським ОПК.

Білорусь зацікавлена ​​в розвитку взаємодії з Узбекистаном не тільки в силу того, що той має розгалужену в регіоні армією, а й через його зв’язки з Афганістаном, який є одним з великих експлуататорів вертольотів Мі-8 / Мі-17. Білоруська оборонка готова запропонувати афганській стороні свої послуги в частині ремонту даної авіатехніки. І раніше вже сприяла афганської армії в частині нарощування потенціалу її повітряного корпусу.

Поделиться публикацией