УКРАЇНСЬКА КОМПАНІЯ ПРЕЗЕНТУВАЛА УДАРНИЙ БПЛА (ВІДЕО)

Приватна компанія НВП «Атлон Авіа» оприлюднила відеопрезентацію ударного безпілотного авіаційного комплексу (баражуючого боєприпасу) ST-35 «Грім».

Повідомляє ukrmilitary.

Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа

БпАК ST-35 призначений високоточного ураження цілей. Особливістю застосування комплексу є можливість ураження цілей на закритих позиціях та використання різних типів бойових частин.

Боєприпас за допомогою мультикоптера (він же виконує функцію ретранслятора) запускається вертикально з закритої позиції, ураження цілі також відбувається вертикальним пікіруванням на неї.

У порівнянні з традиційними артилерійськими засобами, використання високоточного баражуючого боєприпасу забезпечує виконання вогневого завдання з максимальною ефективністю та мінімальними супутніми втратами, зокрема серед цивільного населення та інфраструктури.

Корпус виконаний з композитних матеріалів (скло- та вуглеволокно). Бойова частина розташована у носовій частині, має довжину порядка 300 мм та ширину 90-100 мм.

Тактико-технічні характеристики (ТТХ) ST-35 «Грім»


Злітна вага: 9,5 кг

Маса бойової частини: 3,5 кг

Тип БЧ: термобарична, ОФ, кумулятивна

Радіус дії: 30 км

Крейсерська швидкість: 120-140 км/год

Час перебування у повітрі: 60 хв

Ефективна робоча висота: 800-1200 м

Метод наведення: ТВ/ІК

Кругове відхилення: менше 3 м

Ймовірність ураження цілі: 0,95

 

Весь комплекс – а це три боєприпаси, що є одноразовими, укладається у три тактичні рюкзаки вагою до 15 кг, що дає можливість переміщатися розрахунку на необхідні позиції. Час розгортання комплексу не більше 15-20 хвилин.

Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім Презентація безпілотного авіаційного комплексу ST-35 Грім

Дивиться у відео: склад комплексу, мобільна та переносна версії, бойові можливості

Поделиться публикацией