ГЕНДИРЕКТОР ДК «УКРОБОРОНПРОМ» СХВАЛЮЄ УТВОРЕННЯ ХОЛДИНГУ «РАДАРНІ СИСТЕМИ»

Можна сказати, що нині ми активно відпрацьовуємо дієву модель холдингів – на прикладі фактично створеного холдингу «Радарні системи». Щоправда, в ньому є очевидний лідер – НВК «Іскра» із 2500 осіб персоналу.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив  в.о. генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

«Приблизно така ж ситуація у галузі створення високоточної зброї – там очевидне лідерство за ДержККБ «Луч». Та й морських систем, де найбільш потужні позиції посідає «Зоря-Машпроєкт». А от у бронетанковій та авіаремонтній галузях лідерство неочевидне», — додав він.

Крім того співбесідник зауважив, що крім суто організаційних речей та утворення Ради директорів й Ради конструкторів новоутвореного холдингу, вдалося визначити компетенції – з тим, щоб у окремих сегментах замість колишньої конкуренції була співпраця зацікавлених партнерів.

«Наприклад, розробки радіоелектронної боротьби перейшли від «Іскри» до харківського «Протону», де напрацювань більше. Або ремонт РЛС перейшов повністю до миколаївського «ВТП». Такий підхід дозволяє самій «Іскрі» зосередитися на створенні РЛС виявлення та корегування вогню артилерії. А в цілому модель дозволяє суттєво поліпшити питання координації робіт підприємств», — підсумував Ігор Фоменко.

Поделиться публикацией