«УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА» ПЕРШОЮ ІЗ УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ РОЗРОБИЛА АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ЗАМІНИ АРМІЙСЬКИХ МАШИН УАЗ

Відповідно до Рішення Міністерства оборони України щодо відкриття дослідно-конструкторської роботи на розробку легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України КВП «Українська бронетехніка» у встановлені Міноборони терміни – до 1 вересня 2021 року – розробила та представила готовий зразок.

 

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив генеральний директор Конструкторсько-виробничого підприємства «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

 

 

 

За його словами, підприємство одним з перших відгукнулось на участь у проведенні першої ДКР на конкурентних засадах (шифр «Сайгак»). Він висловив переконання, що компанія має найбільший серед усіх учасників досвід з розробки броньованих автомобілів і виконання повноцінних дослідно-конструкторських робіт (ДКР).

«Під час розробки нового командно-штабного автомобілю, який замінить морально застарілий УАЗ, враховувалися не лише вимоги Міноборони України, а й досвід країн Східної Європи, що наразі проводять роботи з заміни УАЗів на новітню техніку, яка відповідає стандартам НАТО. Команда «Української бронетехніки» також взяла до уваги побажання українських військових, які безпосередньо експлуатують техніку в зоні проведення Операції об’єднаних сил на сході України», — зазначив В. Бельбас.

Він додав, що презентований зразок легкового автомобіля підвищеної прохідності повністю відповідає нормативним вимогам і готовий до проведення повноцінних державних випробувань.

 

Загалом, у конкурсі щодо розробки нового армійського автомобіля, який було оголошено військовим відомством 1 березня 2021 року, взяли участь п’ять приватних компаній:

  • ТОВ «Українська бронетехніка»;
  • ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «Синергія»;
  • Відкрите акціонерне товариство «Укравтобуспром»;
  • ТОВ «Протект Інжиніринг»;
  • ТОВ «Віді Юнікомерс»;

 

21 травня учасники конкурсу отримали тактико-технічні завдання, які були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) у рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Сайгак».

 

Основні тактико-технічні характеристики (ТТХ)

Сайгак (за ТТЗ) УАЗ-3151
Вантажопідйомність, кг не менше 1000 750
Повна маса причепа, що буксирується, кг не менше 1500 1500
Максимальна швидкість, км/год не менше 130 130
Мінімальний радіус повороту, м не більше 6,5 6,5
Підйом крутістю, град не менше 31 31
Дорожній просвіт, мм не менше 300 210
Можливість руху при відсутності тиску повітря в шинах на відстань не менше як 100 км не передбачена
Запас ходу по шосе, км не менше 1000 650
Глибина броду без попередньої підготовки, м не менше 0,7 0,5

 

 

Поделиться публикацией