АРМІЯ РФ ОТРИМАЄ ПЕРШІ СЕРІЙНІ МОДЕРНІЗОВАНІ БОЙОВІ ГЕЛІКОПТЕРИ КА-52М

Російська армія отримає перші серійні модернізовані бойові гелікоптери Ка-52М.

Про це 27 серпня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на пресслужбу корпорації «Ростех»

Авіабудівний холдинг «Вертолеты России» та Міністерство оборони Росії підписали контракт на поставку 30 модернізованих бойових гелікоптерів Ка-52М.

Перші машини надійдуть у війська вже у наступному 2022 році.

Поставки нових гелікоптерів почнуться після проходження державних спільних випробувань, які стартували в серпні цього року.

За даними розробників, Ка-52М отримав модернізований комплекс БРЕО, оснащений обчислювальними засобами зі збільшеною продуктивністю.

Зокрема гелікоптер оснащується новим радіолокаційним комплексом з активною фазованою антенною решіткою. Дальність виявлення і розпізнавання цілей вночі збільшилася в два рази. Завдяки цьому, було розширено можливості застосування озброєння, в тому числі в нічних умовах.

Заявлено, що Ка-52М адаптований до роботи спільно з БПЛА. Отримані від безпілотників дані будуть сприяти підвищенню ситуаційної обізнаності екіпажу на полі бою та допоможуть якісно поліпшити збір розвідувальної інформації на більшій відстані.

Гелікоптер отримав можливість застосовувати нову уніфіковану керовану ракету з підвищеною дальністю ураження.

Ка-52 — російський бойовий гелікоптер, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових гелікоптерів.

Машина здатна уражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є продовженням розвитку моделі Ка-50 «Чорна акула».

У порівнянні з базовою моделлю Ка-52 має покращені аеродинамічні характеристики та, заявами у Росії, менш помітний для радарів. Керування гелікоптером здійснюють два льотчики.

Поделиться публикацией