УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА ОТРИМАЄ НОВІТНЮ СИСТЕМУ СИТУАЦІЙНОЇ ОБІЗНАНОСТІ VEGVISIR CORE

Українська бронетехніка отримає новітню систему ситуаційної обізнаності Vegvisir Core. У компанії Vegvisir розповіли, що уклали свій перший договір на систему у співпраці з DefSecIntel.

Про це 28 грудня ц.р. повідомив Мілітарний.

Система використовуватиметься для підвищення ситуаційної обізнаності екіпажів транспортних засобів в Україні.

«Це перший крок у підтримці України, і найближчим часом ми зробимо ще більше», – розповіли у компанії.

Естонсько-хорватська компанія розробила нову систему ситуаційної обізнаності для екіпажів бронетехніки у 2022 році.

Vegvisir – це технологія, яка дозволяє користувачам спостерігати, орієнтуватися, приймати рішення та діяти швидше на полі бою та у критичних ситуаціях.

Простіше кажучи, за словами виробника, система дає можливість екіпажу бронетехніки «бачити крізь стіни».

Система застосовує камери, датчики та алгоритми обробки зображень для надання 360-градусного MR/VR-зображення членам екіпажу транспортного засобу з дисплеєм на військовому.

В результаті екіпаж усередині бронемашини, як і раніше, може бачити не лише своє безпосереднє оточення, а й ворожі позиції в режимі реального часу на відстані до 10 км, йдеться у заяві Defensphere.

Ключові особливості Vegvisir:

  • Модульна конфігурація, яка дозволяє використовувати індивідуальні рішення для вирішення 95% потенційних завдань користувача;
  • Чотири рівні резервних датчиків: система датчиків водія, система датчиків ближньої дії з можливістю огляду з висоти пташиного польоту, система датчиків середнього радіуса дії з повним інфрачервоним каналом та приціл командира дальньої дії;
  • Міцні шоломні дисплеї з інтерфейсом VR чи варіантами екрана;
  • 360-градусний підвіс командирського прицілу з чотирма точками огляду та дальністю до 10 км;
  • Оптика для слабкого освітлення для нічного водіння;
  • Мультиспектральне зондування.

Vegvisir розробляють відповідно до військових стандартів НАТО, а також інтегрують з іншими платформами, які використовують на полі бою, включаючи безпілотні наземні транспортні засоби. Система вже має акредитацію відповідності STANAG НАТО.

Компанія Defensphere була створена у 2021 році. У 2022 році вона планує провести другий раунд фінансування з метою розширення своєї команди інженерів та продажів.

 

Поделиться публикацией