УКРАЇНСЬКА АВІАКОМПАНІЯ ПРИДБАЛА ШІСТЬ ВІТЧИЗНЯНИХ ЛІТАКІВ АН-2-100

Українська авіакомпанія “Константа” вирішила придбати шість літаків Ан-2-100, який нещодавно цілком пройшов сертифікацію. Про це повідомляє Національний промисловий портал 16 квітня ц.р.

На майданчику АТ «МОТОР СІЧ» у день сертифікації судна був присутній генеральний директор авіаційної компанії «Константа» Євген Гаврилов. Під час зустрічі, він заявив про готовність компанії придбати 6 літаків Ан-2-100.

“- Ми за цією машиною стежили дуже давно. Є чимало майданчиків, на яких працюємо – наприклад, з ґрунтовими аеродромами: там не кожен літак сяде і доставить вантаж в цілості. Ан-2-100 на це здатний, що важливо, він може перевозити до чотирьох тон вантажу, а це дуже солідний показник. Іноземні аналоги такого літака коштують дорожче, їх обслуговування обходиться в більші суми, хоча за експлуатаційними характеристиками вони слабші. Тому ми вирішили придбати шість літаків Ан-2-100. Вважаю, саме таку техніку потрібно виробляти в Україні – дешеву, надійну і доступну”, – сказав Євген Гаврилов.

Перед цим, директор АТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, розповів, що Ан-2-100 вже демонструвався у Китаї, Білорусі та Казахстані. Незабаром відбудеться презентація літака й в інших країнах.

Поделиться публикацией