МОДЕРНІЗОВАНИЙ ЛІТАК АН-2-100 ОТРИМАВ СЕРТИФІКАТ ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ УСІХ ВИПРОБУВАНЬ

Модернізований вітчизняними підприємствами авіаційної галузі літак Ан-2-100 отримав сертифікат після проходження усіх необхідних випробувань.

Про це повідомив Національний промисловий портал 16 квітня ц.р.

Літак Ан-2-100 був модернізований ДП “Антонов” спільно з АТ “Мотор Січ”.

“- 9 років ми чекали на цю подію. Сьогодні ми отримали сертифікат на цей літак. Він буде літати по всьому світу. Ми показали його в Китаї, Казахстані, Білорусії. Всього випущено 20 000 літаків Ан-2, з них на ходу – 5000. Сьогодні ми провели нараду з китайськими замовниками – у них є 2000 літаків, які чекають такої модернізації. Ми будемо робити модернізацію на заводі у Вінниці, у них є сертифікат. Ми повинні утримати ціни в межах ринкових – до 1 мільйону доларів. Якщо ціна буде більше, то авіакомпанії не зможуть його швидко відпрацювати. Нам потрібно не задирати ціни і запускати в ринок цей літак. Цей літак буде літати 100 років. Запам’ятайте це”, – сказав президент АТ «Мотор Січ», народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв.

В ході модернізації вдалося зберегти 12 пасажирських місць. Притому, що цей одномоторний літак може дозволити собі брати тільки 9 пасажирів. Основними перевагами «оновленого» Ан є те, що він не ангарного зберігання, піднімається на висоту 4-5 км, піднімає вантаж 4 тонни і за рахунок додаткових баків може літати на більш далекі відстані.

Після ремоторизації як пальне для цього літака використовується гас, а не авіаційний бензин, якого немає в Україні. Це робить його вигідним в експлуатації у тому числі і на території нашої держави.

Літак Ан-2-100 має потужний турбогвинтовий двигун, який посилює маневреність машини, вантажопідйомність і дальність. Він прийшов на зміну «кукурузника» – Ан-2, якому в серпні минулого року виповнилося 70 років.

– Дитину чекають 9 місяців, а я літак чекав 9 років, – заявив керівник запорізького підприємства і додав, що тепер всі ЗМІ писатимуть про те, що Богуслаєв нарешті дочекався сертифікації цього літака.

Нагадаємо, АТ “Мотор Січ” має намір пройти сертифікацію нового цивільного гелікоптера МСБ-2 “Надія” до кінця цього року.

Поделиться публикацией