УКРАЇНОЮ БУЛО ЗДІЙСНЕНО ЗАКУПІВЛЮ ДЕСЯТИ ВЖИВАНИХ МТ-ЛБ ДЛЯ ПОДАЛЬШОГО ВИРОБНИЦТВА БРОНЬОВАНИХ МЕДИЧНИХ МАШИН

Через українського спецекспортера Державне підприємство СЗТФ «Прогрес» було здійснено закупівлю десяти вживаних МТ-ЛБ для подальшого виробництва броньованих медичних машин.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages 24 вересня ц,р. з посиланням на дані відкритої бази імпорту/експорту Great Export Import

Вказані МТ-ЛБ були придбані в Індії, а виготовлені у Болгарії.

Вартість за одиницю склала трохи більше ніж по $13 000.

Виробництво медичних МТ-ЛБ-С у рамках державного оборонного замовлення у 2015-2019 роках здійснюється приватною Науково-виробнича компанією «ВК Система».

Раніше повідомлялося, що у липні через іншого спецекспортера також було закуплено 16 вживаних САУ 2С1 «Гвоздика» приблизно по 98 000 тисяч доларів за одиницю.

Згідно з даними офіційного сайту «Реєстру звичайних озброєнь ООН» (UNROCA – United Nations Register of Conventional Arms), у минулому році Україна придбала у Чехії партію з 40 одиниць 122-мм самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».

Окрім поставок самохідних артилерійських установок, з Європейського Союзу до України надходять бойові машини піхоти БМП-1, що також реалізуються чеською компанією Excalibur Army Spol.S.R.O.. До цього вони знаходились на зберіганні у Швеції, яка придбала їх у Німеччини зі складу армії колишньої Німецької Демократичної Республіки.

Більшість цих БМП-1 не експлуатувалось ні в НДР, ні в армії Швеції та мають пробіг близько 120 км з моменту їх виготовлення.

Поделиться публикацией