УКРАЇНА І ТУРЕЧЧИНА ПІДПИСАЛИ УГОДУ ПРО РОЗШИРЕННЯ СПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА БПЛА

Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Про це 3 лютого ц.р. повідомив портал «Інтерфакс-Україна», посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського.

«Особливу увагу ми сьогодні приділили співпраці в авіаційній та оборонній промисловості. Це один із локомотивів нашого стратегічного партнерства. Наша мета – реалізація конкретних проєктів створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями. Сьогодні підписано угоду, яка розширить виробництво безпілотних літальних апаратів», — сказав Зеленський у заяві для преси на спільному із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом брифінгу в Києві в четвер.

Як повідомлялося, речник Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович повідомив у грудні 2021 року, що на українсько-турецькому заводі, який будують у м. Василькові Київської області, вироблятимуть реактивні важкі безпілотники типу ANKA — наступне покоління БПЛА після Bayraktar, а також перспективні українські безпілотники. «Зокрема, може йтися і про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто вони здатні діяти проти повітряних об’єктів, проти інших безпілотників. Навіть проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни та інша турецька авіоніка: корпус і т. п.», – розповів він.

Поделиться публикацией