МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕКИДАННЯ ЗАГОНІВ ТРО МОЖЕ СТАТИ СЕРЙОЗНИМ ДЕМОТИВУЮЧИМ ФАКТОРОМ – С. КРИВОНОС

Можливість перекидання загонів ТрО може стати серйозним демотивуючим фактором, коли людина приходить захищати свою домівку, а його перекидають в іншу область.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗС України у 2016-2019 роках, заступник секретаря РНБО в 2019 – 2020 роках генерал-майор Сергій Кривонос.

«Знову ж таки, це використання людей з метою допомоги ЗСУ, які наразі знаходяться в кадровому провалі на рівні держави. Причиною цьому є й слабкий рівень національно-патріотичного виховання. Людина повинна сама розуміти і хотіти захищати свою країну», — наголосив він.

Незважаючи на це, С. Кривонос заявив, що Україні є велика кількість людей, що здатні і хочуть воювати і за рахунок цих людей можна створювати окремі підрозділи, які можна буде перекидати в інші області, в зону бойових дій.

«З-під палиці» ніхто воювати не буде. У нас уже є такий приклад, коли в 2014-2015 роках при мобілізації у нас відразу були черги на кордонах. Я вважаю, що в таких ситуаціях кордони варто закривати. Всі мають залишатися в країні та виконувати свій конституційних обов’язок. Це – завдання номер один», — підсумував він.

Поделиться публикацией