УКРАЇНА ТА США СТВОРЮВАТИМУТЬ СПІЛЬНІ ВИРОБНИЦТВА ЗБРОЇ

Представники урядів України і Сполучених Штатів офіційно підтвердили прагнення прискорити спільні виробництва зброї, а також обмін технічними даними у сфері оборонної промисловості. Церемонія підписання відповідного документа відбулася в середу на Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні, передав Укрінформ.

«Сьогодні сторони підписують заяву про наміри щодо спільного виробництва (озброєнь – ред.) та обміну технічними даними, яка визначає це як пріоритет для вирішення нагальних оперативних потреб ЗСУ, зокрема у сферах виробництва систем ППО, ремонту й технічного обслуговування, а також виготовлення критично важливих боєприпасів», — заявили організатори конференції в Міністерстві торгівлі США.

З українського боку підписи поставили міністр оборони Рустем Умєров і міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин. Американську сторону офіційно представив заступник міністра оборони США доктор Вільям ЛаПланте.

Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні офіційно запросив американські оборонні компанії до поглиблення співпраці з Україною.

Поделиться публикацией