УКРАЇНА ЗАПРОСИЛА В США НОВІ КОШТОВНІ ОЗБРОЄННЯ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД РФ

Україна запросила у Сполучених Штатів Америки нові види озброєння для ефективного відбиття російської агресії, включаючи багатомільярдну систему ПРО THAAD, винищувачі F-18 Hornet, безпілотники, ударні гелікоптери Apache і Blackhawk. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що співробітники Міністерства оборони України представили «перелік озброєнь для задоволення потреб сил оборони України» під час закритого засідання у Вашингтоні, на якому були присутні урядовці та керівники оборонної промисловості США.

Джерела, що ознайомилися з переліком, повідомляють, що до нього увійшли зразки озброєння, які Україна вже має на озброєнні, у тому числі танки Abrams та 155-міліметрова артилерія, а також літаки F-16, безпілотники та ракети Atacms великої дальності. У списку є кілька нових пунктів, у тому числі транспортні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing та C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin. До списку також увійшли ударні вертольоти Apache та Black Hawk. У документах також йдеться, що Україна запитує у США винищувачі F-18, три типи безпілотників виробництва General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian та систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

6 грудня Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував винесення на голосування законопроєкту щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні. Законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню не набрав достатньої кількості голосів для просування під час процедурного голосування в Сенаті американського Конгресу. Про це стало відомо з трансляції засідання. Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав Конгрес схвалити запит, який включає понад $60 млрд на фінансування допомоги Україні.

Поделиться публикацией