УКРАЇНА СТАВИТЬ ПЕРЕД СОБОЮ АМБІТНІ ЗАВДАННЯ У ПРОСУВАННІ ВІДРАЗУ У ДВОХ НАПРЯМКАХ В НАТО

У рамках реалізації стратегічного наміру щодо набуття членства в Альянсі Україна ставить перед собою амбітні завдання у просуванні відразу у двох напрямках. Перший стосується отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), інший – включення України у так звану Програму розширених можливостей НАТО (ПРМ).

Про це 28 січня ц.р. повідомив «Укріноформ», посилаючись на заяву у Брюсселі  представника Президента України у Верховній Раді, першого заступника Голови ВР Руслана Стефанчука, коментуючи  підсумки засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу.

«Ми приїхали сюди, щоб чесно розповісти, що зробили у виконанні вимог, які ставляться до нас з приводу ПДЧ. Ми нагадали, що чекаємо ПДЧ. Для цього вже зроблено багато, але важливо все, що ми робимо де-факто, зафіксувати де-юре. Ще один важливий напрямок, це практична співпраця в рамках ПРМ, започаткування якої особливо чекають наші військові», — зауважив Стефанчук.

«Ми наголошували на тому, що питання ПРМ – це не питання політики, це питання практичних відносин. Тому всі суперечності, які існують у політичних відносинах, тут мають відійти на другий план. Ми повинні говорити про практичні речі, які дадуть можливість синхронізувати дії наших військових і військових НАТО з однією метою», — зауважив Стефанчук.

Він повідомив також, що окрему увагу депутати України та країн НАТО приділили посиленню співпраці в регіоні Чорного моря та у Східному Середземномор’ї.

«Для нас ці питання є пріоритетними, і такий підхід був, зокрема, підтриманий колегами з Туреччини. Вони готові обговорювати питання, що пов’язані із проявами агресії у цьому регіоні», — додав Стефанчук.

Також перший віцеспікер запевнив членів ради, що парламент України й надалі підтримуватиме  законодавчі ініціативи, спрямовані на підвищення рівня безпеки та оборони Української держави.

 

Поделиться публикацией