УКРАЇНА РОЗРОБЛЯЄ ЗБРОЮ ПРОТИ КЕРОВАНИХ АВІАБОМБ

В Україні розробляється вітчизняна зброя проти керованих авіабомб, якими росіяни завдають ударів по позиціям воїнів ЗСУ та населеним пунктам. Про це в етері національного телемарафону розповів президент України Володимир Зеленський.

«На сьогодні проти КАБів є тільки системи протиповітряної оборони, збиваються винищувачі-носії, і це спрацювало дуже потужно. Ми збили дуже багато їх носіїв. Але росіяни йдуть далі, вони розробили КАБи, які працюють на більшу дистанцію вже. І ми повинні збільшувати далекобійні системи ППО ‒ Росія дуже боїться цього. Й інша вітчизняна зброя проти КАБів у нас також розробляється», ‒ зазначив президент. Про яку саме зброю йдеться, Зеленський не уточнив.

Нагадаємо, президент заявив, що в березні російські окупаційні війська застосували по території України близько 3000 керованих авіабомб, понад 600 дронів-камікадзе та більше 400 ракет різних типів.

Також Зеленський розповів, що для того, аби повністю закрити небо над Україною, необхідно 25 американських систем Patriot або їхніх аналогів.

Поделиться публикацией