УКРАЇНА ПОСИЛЮЄ ОХОРОНУ КОРДОНУ З БІЛОРУССЮ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕРОБОРОНИ

Україна посилює охорону кордону з Білоруссю за допомогою тероборони та громадських формувань.

Про це 16 листопада ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на речника ДПСУ Андрія Демченка під час круглого столу в Укрінформі на тему: «Криза мігрантів» — інструмент російської гібридної війни проти Заходу”

“Посилення кордону відбувається. Задіяно близько 8,5 тисячі осіб. Три тисячі — це прикордонники. Решта нацгвардійці та поліцейські. Наша задача на цей час — збільшення прикордонних нарядів, щоб ми могли чітко відстежити ситуацію на кордоні. Задіяні також авіаційні підрозділи ДПСУ для відстеження можливого потоку мігрантів в бік України”, — сказав Демченко.

Він повідомив, що визначені місця, де можливі скупчення мігрантів. За його словами, на кордоні з Білоруссю місцевість болотиста, це завадить вільно пересуватися.

Демченко додав, що взаємодія з органами місцевої влади відбувається постійно. Це стосується співпраці з територіальною обороною, громадськими формуваннями, які можуть допомагати прикордонникам. Це резерви, які у разі необхідності будуть задіяні. “Вони максимально мобільні для того, щоб вийти на будь-яку ділянку кордону”, — сказав він.

Поделиться публикацией