УКРАЇНА ОТРИМАЄ МОДЕРНІЗОВАНІ НІМЕЦЬКІ КОЛІСНІ БРОНЕТРАНСПОРТЕРИ

Україна отримає модернізовані німецькі колісні бронетранспортери TPz 1 Fuchs із промислових запасів.

Про це 2 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на повідомлення спеціалізованого видання ESUT.

Бронемашини будуть модернізовувати в Україні на спільному підприємстві, яке Rheinmetall зараз створює з українським державним концерном «Укроборонпром», а потім поставлятимуть ЗСУ.

Запуск роботи підприємства запланований на середину липня.

А потім Rheinmetall планує налагодити серійне виробництво бронетранспортерів у рамках стратегічної співпраці.

Інформується, що такі плани раніше озвучив президент Rheinmetall Армін Паппергер.

Найважливіший елемент оновлення базових БТР Fuchs – покращення його захисту. Технічно бронетранспортери для українських військових повинні досягти або перевершити рівень новітнього варіанту TPz Fuchs 1A8.

Також видання зазначає, що у рамках передачі технологій мають бути розроблені нові варіанти БТР Fuchs.

Зокрема, представлено ідею створення варіанту колісної бойової машини піхоти. Для цього в кормовій частині машини планують встановити башту від БМП Marder, яка озброєна 20-мм автоматичною гарматою RH 202 та спареним з нею 7,62-мм кулеметом MG3.

Виробництво та передача технологій для України можуть йти за такою схемою:

  • Український персонал проходить навчання на підприємствах Rheinmetall.
  • Далі слідують поставки майже готових машин до спільних підприємств у країни-одержувачі, де техніку остаточно збирають і передають замовнику.
  • На наступному етапі доставляють повні комплекти для складання на місці.

Також завдяки участі місцевої промисловості у цьому процесі відбувається поступове освоєння виробництва комплектуючих. Хоча Rheinmetall продовжує доставляти на спільне підприємство найважливіші вузли, особливо високоякісні. Подальший розвиток базового варіанту бронемашини відповідно до потреб країни-одержувача починається якомога раніше, щоб можна було створювати нові варіанти, адаптовані до вимог нових користувачів. У середньостроковій та довгостроковій перспективі співпраця має допомогти створити або розширити нинішній український потенціал та виробничі потужності випуску бронетехніки.

Поделиться публикацией