УКРАЇНА НЕЗАБАРОМ ОТРИМАЄ КАНАДСЬКІ СНАЙПЕРСЬКІ ГВИНТІВКИ

Україна перебуває на завершальному етапі придбання канадських снайперських гвинтівок на потреби підрозділів Збройних Сил України.

 

Про це  повідомляє Defense Express 6 грудня ц.р. з посиланням на «Укринформ», посилаючись на заяву посла України в Канаді Андрія Шевченка   під час слухань у Постійному комітеті парламенту Канади із питань оборони.

 

«Після рішення Канади внести України до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї кілька канадських компаній скористалися новими можливостями в Україні. Як вже стало відомо, ми наближаємося до закриття угоди на постачання снайперських гвинтівок», — сказав Шевченко.

Водночас, він висловив переконання, що Канаді й Україні «варто розглянути більше шляхів співпраці». «Прямі поставки від канадських компаній до уряду України — це чудово, але ми можемо піти далі. Ми б хотіли, аби Канада вбачала у цьому необхідну та вигідну спільну інвестицію. Це допоможе нам захищати Європу, а канадським компаніям — отримати справедливу частку ринку», — зазначив посол.

Як повідомлялося раніше, минулого року Канада внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені постачання автоматичної зброї, таким чином скасувавши де-факто збройне ембарго України. Після цього з’явилася інформація про закупку Україною великої партії великокаліберних (50 BMG приблизний аналог 12,7 мм) канадських снайперських гвинтівок PGW LRT-3.

Поделиться публикацией