УКРАЇНА ЙДЕ ШЛЯХОМ ЗАМІНИ РАДЯНСЬКОГО ПАРКУ ТЕХНІКИ ЗРК – Ю. ІГНАТ

Україна поступово йде шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК.

Про це 24 квітня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на заяву речника Повітряних сил Юрія Ігната  в ефірі телемарафону.

Коментуючи ефективність американський систем С-UAS, Ігнат заявив: «Що таке 5-10 комплексів? Ну це прикрити десь один об’єкт важливий. Якщо б їх було дуже багато, то тоді б вона була ефективна. Я хочу сказати, що ефективність мобільних вогневих груп, озброєних власне стрілецькою зброєю, кулеметами, а до них додаються пристрої нічного бачення, тепловізійне обладнання, оптика, прожектори і лазери, я думаю, що ефективність мобільних вогневих груп і далі зростатиме».

«Ми в таких реаліях, що не можемо зараз покрити всю територію країни засобами ППО. Patriot надходять, але і С-300, і «Буки» теж не довговічні. Треба розуміти, що ця техніка теж на межі можливостей. Ми поступово йдемо шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК, а мобільно-вогневі групи це те що вдалося зробити і вдається нарощувати», — додав речник Повітряних сил.

Водночас, наголосив він, ефективність мобільно-вогневих груп щоразу зростає.

«Навіть радіотехнічна бригада, яка призначена більше відстежувати повітряний простір, минулого разу знищила із 10 БПЛА половину і саме вночі», — сказав речник.

Поделиться публикацией