УКРАЇНА ЗДАТНА СТВОРИТИ РАКЕТУ ДАЛЬНІСТЮ УРАЖЕННЯ 1000 КМ ПРОТЯГОМ 8-12 МІСЯЦІВ — РОЗРОБНИК РАКЕТНИХ ДВИГУНІВ Л.ШИМАН

Важливим аспектом розвитку в Україні саме ракетної техніки є той факт, що українська оборонна промисловість, по суті, самостійно, тобто без зовнішньої допомоги, може розробити і серійно виробляти ракети дальністю ураження 500 – 1000 км.

Про це в матеріалі для Укрінформу написав гендиректор-головний конструктор РДТП ДП «Павлоградський хімічний завод».

На його думку, для цього потрібен час, гроші та політична воля керівництва держави, а також потрібні чіткі визначення, у які терміни, які підрозділи та яку кількість такого озброєння потрібно зробити.

«За певних умов протягом 8-12 місяців українські ракети дальністю до 1000 км можуть бути випробувані на нинішніх полігонах воєнних дій.Ми вже бачили приклад у Криму. Чому ми не можемо використовувати військові дії як полігон для випробування нових вітчизняних ракет збільшеної дальності?! Одна з причин, чому такі ракети в Україні не виготовлялися, – ми саме не мали достатньої кількості полігонів, щоб випробовувати ракети дальністю ураження до 1000 км», — переконаний він.

Л. Шиман також наголосив, що життя змушує працювати над модернізацією та удосконаленням тих розробок, які вже сьогодні є.

«Я переконаний, що найближчим часом ми можемо побачити українські крилаті ракети з дальністю ураження до 2500 км, а оперативно-тактичні ракетні комплекси можуть перетворюватися на ракети середньої та малої дальності щонайменше на півтори тисячі кілометрів, а максимум — на п’ять тисяч кілометрів. Це все реально, але цим потрібно займатися щодня. Також для цього потрібні підтримка на рівні політичних кіл і фінансово-економічні можливості», — наголосив гендиректор-головний конструктор РДТП ДП «Павлоградський хімічний завод».

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией