УКРАЇНА ЗДАТНА ПРИСКОРИТИ ПОСТАЧАННЯ ВЛАСНИХ УДАРНИХ «ДРОНІВ-КІЛЕРІВ» — ЕКСПЕРТИ

Україна здатна прискорити постачання власних ударних «дронів-кілерів», які на тлі заяви Командування Сухопутних військ ЗСУ у грудні 2021 року про намір створювати підрозділи, що будуть оснащені баражувальними боєприпасами, стають вагомим посиленням оборонного потенціалу.

Про це в спільній статті для «Лівого Берегу» повідомили голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, перший віце-президент Національної академії наук України, академік Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Скажімо, приватне підприємство «Атлон Авіа» за власні кошти створило саме такий дрон – «Грім». Він має солідну бойову частину вагою 3,5 кг і здатний вражати цілі вертикально на відстані 30-40 км, тобто його можна використовувати в рамках бою в місті або атаки на скупчення зброї в місті. У разі уваги держави до цього дрона його випробування можна було б завершити за рік, а ще за 9 місяців налагодити серійне виробництво під партію, ємність якої визначить замовник», — підсумували експерти.

Поделиться публикацией