УКРАЇНІ ПОТРІБНА КОМПЛЕКСНА РЕВІЗІЯ ЕКСПОРТУ, ЩОБ НІЧОГО НЕ ПОТРАПЛЯЛО ДО РОСІЇ – ЦДАКР

Україна досі не ввела повного ембарго на експорт до Росії товарів. Тому вкрай необхідно терміново провести, якщо ще не зроблено, «ревізію» (комплексну експертизу) усього експорту, на предмет можливого використання у виробництві товарів військвого призначення (ТВП) та товарів подвійного призначення (ТПВ). За результатами прийняти рішення щодо запровадження точкових санкцій. Інакше будемо постійно «пасти задніх» і при цьому звинувачувати партнерів.

Про це йдеться в коментарі Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння щодо ймовірного постачання з України до Росії компоненті, які можна класифікувати як ТВП та ТПВ і можуть використовуватися в ОПК. Україна має унеможливити такі поставки.

Нагадаємо, що підприємство зі сфери впливу російського олігарха Олега Дерипаски постачало з України до Росії компоненти, які можуть використовуватися в ракетобудуванні. Українська сторона зупинила ці поставки.

«Слідчі ДБР встановили, що «Глухівський кар’єр кварцитів», що належить офшорній компанії російського олігарха, здійснював незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та інших мінералів у Баницькому родовищі. Продукція незаконно експортувалася до РФ», – повідомили у ДБР.

Кремній міг використовуватися агресором під час виготовлення ракет. Ними потім завдавалися ударів по мирних містах України.

 

Поделиться публикацией